Sporten met een beperking

Doelgroep: De leeftijd van de dames en heren varieert van 25 tot 55 jaar
Lokatie: Gymzaal De Halm, Raffendonkstraat 21 te Oirschot
Tijd: woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur
Leiding: Ewa Gasztych, Lisa van Kampen, Marijke Gast, Elly van Nunen en Ria van Esch

Binnen de gymnastiekvereniging ODI is een clubje mensen met een beperking iedere woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur fanatiek en met groot enthousiasme bezig te werken aan het op peil houden en verbeteren van hun conditie.

In 2000 kwam vanuit het WBC (Woon en Begeleidingscentrum) Oirschot de vraag of er binnen ODI de mogelijkheid aanwezig was om een gymgroepje op te starten. De ervaring was dat deze mensen te weinig beweging kregen en dat het goed zou zijn om behalve aan verbetering van de conditie, ook te werken aan verbetering van de houding en het lichamelijk welbevinden.

Of je nu dame of heer bent, jong of oud is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat we op een ontspannen en gezellige manier bewegen en bezig zijn.

Een kleine greep uit onze activiteiten: tik-spelen, balspelen, matoefeningen, bankoefeningen, baloefeningen, klimoefeningen, evenwichtsoefeningen, badminton.

Bewegen op muziek staat iedere avond op het programma.

Al met al een heel beweeglijk programma, maar het belangrijkste is de gezellige sfeer binnen de groep. Inspanning en ontspanning gaan hierbij samen.